4 Kasımda yaptığımız toplantıda aşağıdaki başlıkları konuştuk.
1- Tek taraflı ateşkesin, şiddet ve gerilimden beslenen güçlerin olumsuz müdahalelerine rağmen genel seçimlere kadar uzatılması, yetkililerin, barış umutlarını yükselten açıklamaları, toplumda kalıcı bir barış sürecinin şekillenebileceği duygusunu güçlendirdi. Barışa giden yolda, Diyarbakır’da görülen KCK davasının gidişatı kritik bir önem taşıyor. Bu davada tutuklu olarak yargılanan Kürt halkının seçilmiş temsilcileri ve BDP üyelerinin bir an önce serbest bırakılması gerekiyor.
BDP’li tutukluların serbest bırakılması talebiyle, 11 Kasım Perşembe akşamı 19.00’da Galatasaray meydanından Taksim’e ‘Barisi Serbest Birakin’ başlıklı bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirmek için hazırlıklara başladık.
Kurum ve inisiyatif temsilcileriyle 9 Kasim Sali aksami Beyoglu Balo Sokak’taki Yesilev’de bir hazirlik toplantisi yapacagiz.
2- ABD’nin NATO’ya bictigi yeni konseptin dayatilacagi Lizbon zirvesiyle ayni yerde ve tarihte yapılacak ‘NATO Karşıtı Zirve’ kapsamında birçok ülkede ve şehirde eş zamanlı anti-nato gösterileri ve açıklamaları yapılacak. İstanbul’daki gösteriyi 20 Kasım Cumartesi saat 13.00’te Galatasaray Meydanında yapacağız.
3- ‘Edebiyatta Savaş ve Barış’ atölyelerinin ikinci etabı 20 kişiyle başladı. Atölye katılımcıları, Soğuk Savaş döneminin Nobel ödüllü yazarlarının eserlerini çalışmayı kararlaştırdı. 9 kitap seçildi. ‘Edebiyatta Savaş ve Barış’ Atölyesi ilk hareket noktası olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara önerdiği ‘100 Temel Eser’den hareket etmiş ve bu eserler içerisinden saptadığı 9 eseri değerlendirmişti.
Barışın sesini yükseltmek için ellerimizi ve sesimizi birleştirelim.